Telecí maso na kmíně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Telecí plec
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 208.7 mg
  • Draslík 386.2 mg
  • Vláknina 1050 mg
  • Vitamín A 1050 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na větší kostky, česnek prolisujeme.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olej, přisypeme kostky masa a zprudka osmahneme, jakmile pustí šťávu, zmírníme oheň, posypeme solí, drceným i celým kmínem, necháme trochu vysmahnout, přidáme česnek, orestujeme, zaprášíme moukou, promícháme a podlijeme vodou. Dusíme asi 40 minut. Minutu před koncem vaření vložíme do omáčky čtvrtky vařených vajec, jen aby se přohřály.

  • 3

    Podáváme s vařenými těstovinami.

Komentáře k receptu