Chřestová terina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 132 g
- Sodík 535 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 327.5 mg
- Draslík 323.5 mg
- Vláknina 10172.5 mg
- Vitamín A 10172.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200 °C. Mrkev, bílý a zelený chřest odděleně uvaříme na skus v troše osolené vody a vyjmeme. 4 výhonky bílého chřestu zchladíme a rozmixujeme s 1 vejcem, 1 žloutkem, 50 g sýra a lžící smetany ke šlehání. Osolíme a opepříme. Shodně upravíme také 4 výhonky zeleného chřestu. Mrkev a zbylý chřest dáme chladit.
-
2
Malou chlebíčkovou formu vyložíme máslem vymazaným papírem na pečení. Naplníme pyré ze zeleného chřestu a zatlačíme do něj mrkev a výhonky zeleného chřestu. Přidáme pyré z bílého chřestu a zatlačíme výhonky bílého chřestu.
-
3
Formu dobře uzavřeme alobalem a vložíme do horké vodní lázně, aby byla ze 2/3 ponořená. Zasuneme na spodní lištu trouby předehřáté na 200 °C a tepelně upravujeme asi 40 minut. Vyjmeme, alobal odstraníme, necháme vychladnout. Vyklopíme z formy a nakrájíme na plátky.
-
4