Mandlový dort se skořicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 52 g
- Sodík 85 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 243.5 mg
- Draslík 497 mg
- Vláknina 11518 mg
- Vitamín A 11518 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 6.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme na mírném ohni čokoládu s vodou, přidáme cukr a mícháme, až se rozpustí, přidáme máslo a směs odstavíme. Přidáme 30 g mletých mandlí, mouku a pět žloutků, každý zvlášť. Ušleháme si z pěti bílků sníh, přidáme ho k čokoládové směsi i s nakrájenými mandlemi a hrozinkami. Těsto promícháme, dáme do vymazané a vyložené dortové formy.
-
2
Dort pečeme asi čtyřicet pět minut a čtyřicet minut ho necháme chladnout. Pak ho vyklopíme, posypeme skořicí a podáváme.