Mandlový dort se skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 130 g Mandle
  • 230 g Čokoláda hořká
  • 150 g Cukr třtinový
  • 180 g Máslo čerstvé
  • 20 g Hrozinky
  • 60 ml Voda pitná
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • 3 polévková lžíce Samokypřicí mouka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 243.5 mg
  • Draslík 497 mg
  • Vláknina 11518 mg
  • Vitamín A 11518 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 6.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme na mírném ohni čokoládu s vodou, přidáme cukr a mícháme, až se rozpustí, přidáme máslo a směs odstavíme. Přidáme 30 g mletých mandlí, mouku a pět žloutků, každý zvlášť. Ušleháme si z pěti bílků sníh, přidáme ho k čokoládové směsi i s nakrájenými mandlemi a hrozinkami. Těsto promícháme, dáme do vymazané a vyložené dortové formy.

  • 2

    Dort pečeme asi čtyřicet pět minut a čtyřicet minut ho necháme chladnout. Pak ho vyklopíme, posypeme skořicí a podáváme.

Komentáře k receptu