Bábovka s čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1476 kcal
- Sacharidy 178 g
- Tuky 78 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 135 g
- Cholesterol 498.9 mg
- Draslík 165.7 mg
- Vláknina 6104.7 mg
- Vitamín A 6104.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 85.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formu na bábovku vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou.
-
2
Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
3
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
-
4
V míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. V další míse mixerem rozšleháme změklé máslo s cukrem a esencí do pěny. Postupně při malých otáčkách přidáváme vejce a mouku.
-
5
Třetinu hotového těsta dáme stranou a smícháme s rozpuštěnou čokoládou.
-
6
Na dno formy dáme polovinu světlého těsta, poté tmavé těsto a poslední opět světlé těsto a pečeme zhruba hodinu a tři čtvrtě. Abychom vršek bábovky neměli připálený, v polovině pečení bábovku přikryjeme alobalem. Do bábovky vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je bábovka hotová. Necháme ji ve formě asi čtvrt hodiny zchladnout, pak ji opatrně vyklopíme na mřížku a necháme úplně vychladnout. Poté bábovku posypeme moučkovým cukrem.