Vajíčka na andaluský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 18 g
- Sodík 363 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 373.2 mg
- Draslík 190.6 mg
- Vláknina 436 mg
- Vitamín A 436 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme po jednom jako ztracená a necháme vychladnout.
-
2
Do kuřecí paštiky přidáme 20 g másla, smetanu, nadrobno pokrájenou šalotku a vyšleháme drůbeží pěnu.
-
3
Do bešamelu přidáme špetku šafránu, aby získal žlutou barvu.
-
4
Na dno mísy dáme drůběží pěnu, na ni položíme proužky pokrájené červené papriky, na papriku pokládáme vedle sebe ztracená vejce, přelijeme žlutým bešamelem a vše zalijeme aspikem. Necháme vychladnout a podáváme jako předkrm.