Salát z mořských ryb
Suroviny
- 1 g Pepř černý mletý
- 2 g Petržel - nať
- 300 g Filé z mořského jazyka
- 75 g Losos uzený
- 50 g Krevety tygří - loupané
- 1 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 1 g Citronová kůra
- 1 g Cukr krupice
- 6 g Jogurt bílý
- 1 g Estragon
- 1 g Sůl
- 1 g Bazalka
- 1 g Hořčice
- 1 g Kopr čerstvý
- 300 ml Vývar rybí
- 2 ml Citronová šťáva
- 3 ml Olej olivový
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 117 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 5 g
- Sodík 351 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 164.7 mg
- Draslík 302.1 mg
- Vláknina 285.3 mg
- Vitamín A 285.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z mořského jazyka zbavíme kůže a nakrájíme na menší kousky. Ty potom osolíme, opepříme a obalíme v kopru.
-
2
Nasolené a opepřené kousky mořského jazyka dáme spolu s pokrájeným uzeným lososem do hrnce a přelijeme rybím vývarem. Vše na mírném plameni vaříme 8 minut. Po 8 minutách rybí maso vyndáme z hrnce a necháme na teple. Část vývaru odebereme a zbytek ještě necháme vařit. Vaříme tak dlouho, dokud se přebytečná voda neodpaří.
-
3
Nyní připravíme citronovou omáčku s bylinkami. Uvařené žloutky vyšleháme s citronovou kůrou a šťávou, hořčicí, cukrem, olivovým olejem, jogurtem a na jemno nasekaným estragonem, bazalkou a petrželkou. Nakonec dle chuti osolíme a opepříme.
-
4
K citronové omáčce vmícháme vývar z uvařených rybích kousků. Poté přimícháme krevety a uvařené maso z mořských ryb, za stálého míchání zlehka prohřejeme.