Zapečená vejce á la Mornay

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 120 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 240 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 300 ml Bešamel
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 660 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 270.8 mg
  • Draslík 195.7 mg
  • Vláknina 2120 mg
  • Vitamín A 2120 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme na hniličku a oloupeme.

  • 2

    Pekáček vymažeme máslem, na dno nalijeme tenkou vrstvu bešamelu, na něj položíme vejce vedle sebe a zasypeme strouhaným sýrem. Vejce zalijeme bešamelem, osolíme a znovu posypeme strouhaným sýrem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zprudka 15 minut.

  • 3

    Podáváme s opečeným bílým chlebem.

Komentáře k receptu