Burgundská vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 14 g
- Sodík 497 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 254.4 mg
- Draslík 249.1 mg
- Vláknina 3601.3 mg
- Vitamín A 3601.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme na hniličku.
-
2
Do kastrůlku nalijeme víno, přidáme bobkový list, petrželku, tymián, česnek a cibuli. Povaříme 6 minut, scedíme a víno vrátíme zpět do kastrůlku. Přivedeme k varu a vaříme asi 8 minut, aby se část tekutiny odpařila. Stáhneme z ohně, vmícháme lžíci másla a malou lžičku bešamelu nebo jíšky.
-
3
Krajíce chleba opečeme na másle, položíme na ně vejce a přelijeme omáčkou.
-
4
Podáváme jako předkrm.