Muffiny s dýní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 30 g Hrozinky
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 225 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Cukr krupice
  • 225 g Dýně
  • 1 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Melasa
  • 1 polévková lžíce Tuk rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 892 kcal
  • Sacharidy 130 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 129.8 mg
  • Draslík 640.8 mg
  • Vláknina 6560 mg
  • Vitamín A 6560 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si formu na 15 kusů muffinů a vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 200 °C.

  • 2

    V míse ušleháme změklé máslo s cukrem do pěny, přidáme melasu a šleháme znovu do pěny. Poté přidáme kompotovanou, či vařenou dýni, vejce a řádně promícháme. Do hmoty vsypeme mouku se sodou, sůl, muškátový oříšek, skořici, hrozinky a promícháme.

  • 3

    Formičky naplníme asi do 3/4 a pečeme zhruba 15 minut (hotové muffiny se musí po zmáčknutí zvednout). Vyklopíme na síto a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu