Muffiny s dýní
Suroviny
- 30 g Hrozinky
- 120 g Máslo čerstvé
- 225 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Cukr krupice
- 225 g Dýně
- 1 kávová lžička Muškátový oříšek
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 0.5 kávová lžička Soda jedlá
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 4 polévková lžíce Melasa
- 1 polévková lžíce Tuk rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 892 kcal
- Sacharidy 130 g
- Tuky 38 g
- Sodík 216 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 129.8 mg
- Draslík 640.8 mg
- Vláknina 6560 mg
- Vitamín A 6560 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si formu na 15 kusů muffinů a vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 200 °C.
-
2
V míse ušleháme změklé máslo s cukrem do pěny, přidáme melasu a šleháme znovu do pěny. Poté přidáme kompotovanou, či vařenou dýni, vejce a řádně promícháme. Do hmoty vsypeme mouku se sodou, sůl, muškátový oříšek, skořici, hrozinky a promícháme.
-
3
Formičky naplníme asi do 3/4 a pečeme zhruba 15 minut (hotové muffiny se musí po zmáčknutí zvednout). Vyklopíme na síto a necháme vychladnout.