Omeleta s pršutem
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 150 g Šunka dušená
- 2 kávová lžička Hořčice
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 6 ks Vejce slepičí
- 5 ks Okurka salátová
- 1 špetka Sůl
- 0.5 l Mléko čerstve polotučné
- 0.5 dl Smetana ke šlehání 30%
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.16 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Sýr Čedar
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 973 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 53 g
- Sodík 519 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 809.8 mg
- Draslík 2076.6 mg
- Vláknina 13000 mg
- Vitamín A 13000 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce rozšleháme vejce, přidáme mouku, mléko, sůl a nastrouhaný sýr. Dobře promícháme a nalijeme na pánev s dobře rozehřátým olejem.
-
2
Usmaženou omeletu vyklopíme na talíř a necháme vychladnout.
-
3
Připravíme smetanovou směs. V misce utřeme máslo do pěny, přidáme 2 lžičky hořčice, jemně nastrouhané okurky, zakysanou smetanu a sůl podle chuti. Vše dobře promícháme.
-
4
Pršut nebo šunku nakrájíme na tenké větší plátky a poklademe je na vychladlou omeletu. Plátky pršutu potřeme smetanovou směsí, omeletu dobře zavineme a necháme 1 hodinu uležet v lednici.
-
5
Vychladlou omeletu nakrájíme na 3 cm široká kolečka, která na talíři servírujeme s jarní cibulkou.
-
9