Omeleta s pršutem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Šunka dušená
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Mléko čerstve polotučné
  • 0.5 dl Smetana ke šlehání 30%
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.16 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Sýr Čedar
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 973 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 519 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 809.8 mg
  • Draslík 2076.6 mg
  • Vláknina 13000 mg
  • Vitamín A 13000 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce rozšleháme vejce, přidáme mouku, mléko, sůl a nastrouhaný sýr. Dobře promícháme a nalijeme na pánev s dobře rozehřátým olejem.

  • 2

    Usmaženou omeletu vyklopíme na talíř a necháme vychladnout.

  • 3

    Připravíme smetanovou směs. V misce utřeme máslo do pěny, přidáme 2 lžičky hořčice, jemně nastrouhané okurky, zakysanou smetanu a sůl podle chuti. Vše dobře promícháme.

  • 4

    Pršut nebo šunku nakrájíme na tenké větší plátky a poklademe je na vychladlou omeletu. Plátky pršutu potřeme smetanovou směsí, omeletu dobře zavineme a necháme 1 hodinu uležet v lednici.

  • 5

    Vychladlou omeletu nakrájíme na 3 cm široká kolečka, která na talíři servírujeme s jarní cibulkou.

  • 9

Komentáře k receptu