Míchaná vejce s ovčím sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 70 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 g Rajčata
  • 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 15 g Feferony
  • 100 g Olivy zelené
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1055 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 508.7 mg
  • Draslík 322.8 mg
  • Vláknina 5415 mg
  • Vitamín A 5415 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli pokrájíme na kolečka a osmažíme na rozpáleném tuku. Přidáme směs z nakrájených feferonek a rajčat, vše mírně osmahneme.

  • 2

    Do zeleniny vmícháme rozklepnutá vejce, osolíme a zamícháme.

  • 3

    Do takřka hotových vajec přisypeme strouhaný sýr, promícháme a ihned odstavíme z ohně.

  • 4

    Podáváme zdobené pokrájenými olivami.

Komentáře k receptu