Hovězí carpaccio

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 66 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 120 g Hovězí svíčková
  • 60 g Rukola
  • 60 g Salát Lollo Biondo
  • 25 g Mandle plátky
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 336 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 270.5 mg
  • Draslík 404.2 mg
  • Vláknina 1885.5 mg
  • Vitamín A 1885.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové hovězí maso nakrájejte na 4 tenké plátky, vložte mezi fólie a naklepejte natenoučko. Plátky rozdělte na dva talíře.

  • 2

    Šťávu z jednoho citronu smíchejte s olejem a vidličkou našlehejte.

  • 3

    Plátky masa potřete citronovým dresinkem, přikryjte fólií a dejte na 50 minut uležet do lednice.

  • 4

    V misce smíchejte hořčici, majonézu a 1 lžíci vody. Dobře promíchejte.

  • 5

    Vejce vařte 6 minut, poté zchlaďte pod proudem studené vody, oloupejte a přepulte.

  • 6

    Salát pokapejte citronovým dresinkem.

  • 7

    Talíře vyndejte z ledničky, sejměte fólii, pokapejte hořčicovým dresinkem, rozložte salátové listy a ozdobte půlkami vajec, posypte praženými plátky mandlí, okořeňte a podávejte.

Komentáře k receptu