Hovězí carpaccio
Suroviny
- 120 g Hovězí svíčková
- 60 g Rukola
- 60 g Salát Lollo Biondo
- 25 g Mandle plátky
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Majonéza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 33 g
- Sodík 336 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 270.5 mg
- Draslík 404.2 mg
- Vláknina 1885.5 mg
- Vitamín A 1885.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrové hovězí maso nakrájejte na 4 tenké plátky, vložte mezi fólie a naklepejte natenoučko. Plátky rozdělte na dva talíře.
-
2
Šťávu z jednoho citronu smíchejte s olejem a vidličkou našlehejte.
-
3
Plátky masa potřete citronovým dresinkem, přikryjte fólií a dejte na 50 minut uležet do lednice.
-
4
V misce smíchejte hořčici, majonézu a 1 lžíci vody. Dobře promíchejte.
-
5
Vejce vařte 6 minut, poté zchlaďte pod proudem studené vody, oloupejte a přepulte.
-
6
Salát pokapejte citronovým dresinkem.
-
7
Talíře vyndejte z ledničky, sejměte fólii, pokapejte hořčicovým dresinkem, rozložte salátové listy a ozdobte půlkami vajec, posypte praženými plátky mandlí, okořeňte a podávejte.