Vývar z bažanta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 36 g
- Sodík 200 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 177.5 mg
- Draslík 705.3 mg
- Vláknina 5000 mg
- Vitamín A 5000 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme bažanty a maso oddělíme od kosti. Prsíčka odložíme stranou (z těch je vhodné připravit další pokrm). Kostry nasekáme a necháme osmažit na oleji.
-
2
Kořenovou zeleninu a zbylé maso nakrájíme nadrobno a rozmixujeme. 6 bílků rozšleháme ve 2 litrech zvěřinového fondu a přivedeme k varu. Necháme vařit 1-2 hodiny, bez míchání.
-
3
Vývar slijeme přes jemný cedník. Přidáme najemno nakrájenou zeleninu. (Popřípadě noky, dle chuti).