Vývar z bažanta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelenina kořenová
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 l Zvěřinový vývar
  • 1 kg Bažant obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 623 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 177.5 mg
  • Draslík 705.3 mg
  • Vláknina 5000 mg
  • Vitamín A 5000 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme bažanty a maso oddělíme od kosti. Prsíčka odložíme stranou (z těch je vhodné připravit další pokrm). Kostry nasekáme a necháme osmažit na oleji.

  • 2

    Kořenovou zeleninu a zbylé maso nakrájíme nadrobno a rozmixujeme. 6 bílků rozšleháme ve 2 litrech zvěřinového fondu a přivedeme k varu. Necháme vařit 1-2 hodiny, bez míchání.

  • 3

    Vývar slijeme přes jemný cedník. Přidáme najemno nakrájenou zeleninu. (Popřípadě noky, dle chuti).

Komentáře k receptu