Čevapčiči z kapusty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 30 g
- Sodík 452 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 1223.4 mg
- Vláknina 11743.2 mg
- Vitamín A 11743.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 303 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou a očištěnou kapustu uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a necháme okapat.
-
2
Vychladlou kapustu jemně nasekáme nebo umeleme a v míse promícháme s vejci, nadrobno nasekaným česnekem, pepřem a trochou strouhanky.
-
3
Ze směsi tvarujeme malé šišky a zprudka je opékáme na pánvi na oleji.
-
4
Hotové čevapčiči posypeme syrovou, na kroužky nakrájenou cibulí.
-
5
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.