Čevapčiči z kapusty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 šálek Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 452 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 1223.4 mg
  • Vláknina 11743.2 mg
  • Vitamín A 11743.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 303 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou a očištěnou kapustu uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a necháme okapat.

  • 2

    Vychladlou kapustu jemně nasekáme nebo umeleme a v míse promícháme s vejci, nadrobno nasekaným česnekem, pepřem a trochou strouhanky.

  • 3

    Ze směsi tvarujeme malé šišky a zprudka je opékáme na pánvi na oleji.

  • 4

    Hotové čevapčiči posypeme syrovou, na kroužky nakrájenou cibulí.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu