Pórkový džuveč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 846 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 42 g
- Sodík 382 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 106 g
- Cholesterol 242 mg
- Draslík 1067.5 mg
- Vláknina 21031.5 mg
- Vitamín A 21031.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.2 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a omytý pórek nakrájíme na kousky a podusíme na kousku másla.
-
2
Zvlášť podusíme propláchnutou rýži, přidáme ji k pórku, osolíme, opepříme a promícháme. Zalijeme trochou vody rozmíchané s 1 lžící mouky.
-
3
Směs vložíme do zapékací mísy vymazané máslem (nebo sádlem) a v dobře vyhřáté troubě pečeme.
-
4
Po chvíli džuveč zalijeme kyselou smetanou s rozšlehanými vejci a ještě asi 10 minut pečeme.