Vejce po francouzsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 16 g
- Sodík 599 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 258.5 mg
- Draslík 791.2 mg
- Vláknina 9574.8 mg
- Vitamín A 9574.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme očištěné, na plátky pokrájené houby, sůl a nasekanou petrželku.
-
2
Když se šťáva z hub vydusí, přisypeme hladkou mouku a osmahneme. Zředíme vývarem, přidáme natvrdo uvařená nasekaná vejce a strouhaný tvaroh. Vše krátce povaříme.
-
3
Podáváme s těstovinami nebo s rýží.