Obrácená omeleta s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 120 g Cukr krupice
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Jablka
  • 5 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 176.1 mg
  • Draslík 177.5 mg
  • Vláknina 4686.3 mg
  • Vitamín A 4686.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme je na 3 mm silné plátky.

  • 2

    Pánev s kovovou rukojetí dáme na oheň, vložíme máslo, necháme rozpustit, přidáme skořici a 60 g cukru.

  • 3

    Pánev odstavíme, do skořicového másla rozložíme plátky jablek tak, aby se překrývaly, takto pokryjeme celou pánev. Znovu ji dáme na oheň a povaříme asi 10 minut.

  • 4

    Mouku rozšleháme s mlékem, kypřícím práškem a žloutky. Ze zbylého cukru a bílků ušleháme pevný sníh, smícháme se žloutkovou směsí, těstem pokryjeme jablka v pánvi.

  • 5

    Omeletu pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut. Hotovou omeletu vyklopíme jablky navrch na talíř. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu