Štičí karbanátky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 800 g Štika obecná
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 205.2 mg
  • Draslík 66.5 mg
  • Vláknina 1658.9 mg
  • Vitamín A 1658.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěné maso ze štiky umeleme a smícháme se solí, vejcem, 10 g mouky, oloupanou, jemně nasekanou nebo nastrouhanou cibulí a mlékem. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Ze směsi tvarujeme malé karbanátky a obalujeme je v mouce, vejci a ve strouhance. Smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dočervena.

Komentáře k receptu