Noky krupicové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 11 g
- Sodík 612 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 88.7 mg
- Draslík 22 mg
- Vláknina 1768.4 mg
- Vitamín A 1768.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko uvedeme do varu, přidáme máslo a mírně osolíme. Za stálého míchání přisypáváme krupici a mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny nádoby. Za občasného promíchání necháme těsto vychladnout.
-
2
Do vychladlého těsta přidáme trochu muškátového květu nebo oříšku a zapracujeme do něj postupně vejce.
-
3
Z hotového těsta vykrajujeme pomocí lžíce noky, vkládáme je do vařící vody a vaříme asi 3-5 minut.
-
4
Po uvaření vkládáme noky na chvilku do studené vody, aby ztuhly. Uchováváme je v páře.