Smažené roštěnky na topinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Okurky nakládané
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 912 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 4434 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 159 mg
  • Draslík 573.7 mg
  • Vláknina 8383.2 mg
  • Vitamín A 8383.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso nakrájíme na roštěnky, jemně naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme a tence potřeme po obou stranách hořčicí.

  • 2

    Připravené roštěnky namočíme v rozšlehaném vejci, obalíme ve strouhance a zprudka osmažíme po obou stranách na pánvi na oleji.

  • 3

    Krajíce chleba osmažíme po obou stranách na sádle, tence potřeme kečupem a poklademe usmaženými roštěnkami. Ozdobíme okurkami nakrájenými do vějířků.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu