Bramborový nákyp s játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 18 g
- Sodík 571 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 436 mg
- Draslík 572.9 mg
- Vláknina 5159.5 mg
- Vitamín A 5159.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky rozetřeme s polovinou sádla a přidáme uvařené, prolisované brambory, mléko, 15 g hrubé mouky a krupici. Směs osolíme, opepříme a vmícháme očištěná, rozetřená játra. Vše dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Zbylým sádlem vymažeme zapékací mísu, vysypeme zbylou hrubou moukou a urovnáme připravenou směs.
-
3
Pokrm dozlatova zapečeme ve středně vyhřáté troubě.