Bramborový nákyp s játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Brambory vařené
  • 120 g Játra vepřová
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 15 g Pšeničná krupice
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 571 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 436 mg
  • Draslík 572.9 mg
  • Vláknina 5159.5 mg
  • Vitamín A 5159.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky rozetřeme s polovinou sádla a přidáme uvařené, prolisované brambory, mléko, 15 g hrubé mouky a krupici. Směs osolíme, opepříme a vmícháme očištěná, rozetřená játra. Vše dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Zbylým sádlem vymažeme zapékací mísu, vysypeme zbylou hrubou moukou a urovnáme připravenou směs.

  • 3

    Pokrm dozlatova zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu