Italské kukuřičné koláče
Suroviny
- 30 g Hrozinky
- 70 g Máslo čerstvé
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 70 g Cukr moučkový
- 80 g Mouka kukuřičná
- 50 g Kandovaná citronová kůra
- 30 g Oříšky piniové
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 polévková lžíce Víno Marsala
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 26 g
- Sodík 25 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 298.7 mg
- Draslík 194.8 mg
- Vláknina 3992 mg
- Vitamín A 3992 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrozinky namočíme do marsaly. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme máslo, mouky, citronát a hrozinky.
-
2
Vše zpracujeme na hladké těsto. Vytvoříme 4 ploché koláče. Ozdobíme je piniovými jádry, přendáme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 165°C asi 24 minut.
-
3
Hotové koláče necháme trochu vychladnout a podáváme.