Italská frittata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 16 g
- Sodík 429 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 379.9 mg
- Draslík 803.1 mg
- Vláknina 16052.7 mg
- Vitamín A 16052.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osolenou vodu přivedeme k varu, neoloupané brambory nakrájíme na plátky 5 mm silné. Vložíme je do vody a vaříme asi 10 minut.
-
2
Vejce rozšleháme s vodou a rozmarýnem. Artyčoky v nálevu necháme okapat. V pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj brambory, artyčoky a za stálého obracení pečeme asi 5 minut. Snížíme teplotu, přidáme rozšlehané vejce, zakryjeme a pečeme ještě 7-10 minut.
-
3
Mozzarellu nasekáme na hrubo, spolu s nastrouhaným parmazánem ji stejnoměrně rozdělíme na upečenou frittatu. Pánev přiklopíme a ještě 2 minuty zapékáme, až se sýr začne rozpouštět.
-
4
Posypeme ji nasekanou petrželkou, rozkrájíme na díly a ihned podáváme.