Italská frittata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Artyčoky
  • 200 g Brambory
  • 50 g Mozzarella
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 0.25 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 283 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 429 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 379.9 mg
  • Draslík 803.1 mg
  • Vláknina 16052.7 mg
  • Vitamín A 16052.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osolenou vodu přivedeme k varu, neoloupané brambory nakrájíme na plátky 5 mm silné. Vložíme je do vody a vaříme asi 10 minut.

  • 2

    Vejce rozšleháme s vodou a rozmarýnem. Artyčoky v nálevu necháme okapat. V pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj brambory, artyčoky a za stálého obracení pečeme asi 5 minut. Snížíme teplotu, přidáme rozšlehané vejce, zakryjeme a pečeme ještě 7-10 minut.

  • 3

    Mozzarellu nasekáme na hrubo, spolu s nastrouhaným parmazánem ji stejnoměrně rozdělíme na upečenou frittatu. Pánev přiklopíme a ještě 2 minuty zapékáme, až se sýr začne rozpouštět.

  • 4

    Posypeme ji nasekanou petrželkou, rozkrájíme na díly a ihned podáváme.

Komentáře k receptu