Pudink z telecích jater se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 23 g
- Sodík 432 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 461.1 mg
- Draslík 311.4 mg
- Vláknina 321.4 mg
- Vitamín A 321.4 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná játra najemno umeleme a 1/3 podusíme. Podušená i syrová játra promícháme s umletými, v mléce namočenými žemlemi, přidáme žloutky, rozpuštěné máslo, nastrouhanou cibuli, pepř, sůl, strouhanku a nastrouhaný sýr. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Směsí naplníme máslem vymazanou a strouhankou vysypanou formu a pudink vaříme ve vodní lázni 1 hodinu.
-
3
Podáváme teplý nebo studený s tatarskou omáčkou.