Makaronová omeleta s ovčím sýrem
Suroviny
- 150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 300 g Špagety, Makarony
- 1 kávová lžička Sůl
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 ks Petržel - nať
- 5 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 1 l Voda pitná
- 0.24 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 8 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 653 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 27 g
- Sodík 334 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 368 mg
- Draslík 349 mg
- Vláknina 5991 mg
- Vitamín A 5991 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Makarony nalámeme na kousky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka, scedíme je, necháme okapat.
-
2
Rajčatový protlak smícháme s olejem a chilli kořením, osolíme, vmícháme do makaronů.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, vložíme makarony, na kostičky nakrájený ovčí sýr a na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Promícháme, zalijeme vejci, necháme na mírném ohni houstnout asi 10 minut.
-
4
Omeletu podáváme ozdobenou snítkou petrželky.