Černohorský tvarožák

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Tvaroh tučný
  • 500 g Cukr krupice
  • 0.5 ks Citrony
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 473 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 95 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 290.3 mg
  • Draslík 88.3 mg
  • Vláknina 588.9 mg
  • Vitamín A 588.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 301.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umícháme vejce s cukrem dohladka. Přidáme mouku, tvaroh, strouhanku, olej a šťávu z 1/2 citronu. Vše dobře rozmícháme.

  • 2

    Hmotu vlijeme do vymaštěného pekáče do výše asi 2 cm a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C.

Komentáře k receptu