Roussillonská omeleta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 24 g
- Sodík 485 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 767 mg
- Draslík 646.8 mg
- Vláknina 4594 mg
- Vitamín A 4594 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.4 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce dobře rozšleháme se solí a pepřem. Na rozpálené pánvi rozpustíme tuk, aby pokryl celé dno. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a šunku. Opékáme cca 2 minuty do změknutí, potom přidáme rajčata.
-
2
Vlijeme vejce, jakmile začnou tuhnout, odsuneme tužší část, aby se neupečená část dostala na dno pánve. Neustále je nadzvedáváme a pohybujeme pánví, aby se vejce nepřilepila.
-
3
Když jsou vejce na povrchu stále ještě tekutá, přeložíme 1/3 omelety směrem ke středu, celou omeletu překlopíme přeloženou stranou dolů na teplý talíř. Podáváme ihned s bagetou nebo salátem.