Hlávkový salát po francouzsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 66 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 4 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 185.1 mg
- Draslík 26.2 mg
- Vláknina 1629.8 mg
- Vitamín A 1629.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené žloutky utřeme s olejem, za stálého tření přidáváme 1 lžíci hořčice, sůl, pepř a přikapáváme ocet.
-
2
Salát rozebereme na listy, opláchneme a větší listy natrháme.
-
3
Připravenou omáčku se salátem dobře promícháme. Nakonec salát posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.