Hlávkový salát po francouzsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 66 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 26.2 mg
  • Vláknina 1629.8 mg
  • Vitamín A 1629.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené žloutky utřeme s olejem, za stálého tření přidáváme 1 lžíci hořčice, sůl, pepř a přikapáváme ocet.

  • 2

    Salát rozebereme na listy, opláchneme a větší listy natrháme.

  • 3

    Připravenou omáčku se salátem dobře promícháme. Nakonec salát posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu