Šunkové krokety
Suroviny
- 50 g Sýr Ementál (Primátor)
- 100 g Šunka dušená
- 150 ml Olej stolní
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 šálek Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 7 polévková lžíce Strouhanka
- 5 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 53 g
- Sodík 232 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 210.9 mg
- Draslík 54.7 mg
- Vláknina 1050.2 mg
- Vitamín A 1050.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla a lžíce mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem a vymícháme na hustý bešamel. Přidáme nastrouhaný sýr, osolíme a necháme vychladnout.
-
2
Po vychladnutí přidáme žloutek, najemno nasekanou šunku a trochu strouhanky (aby těsto drželo pohromadě, asi 3 lžíce).
-
3
Ze směsi tvarujeme podlouhlé krokety. Obalíme je v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance a usmažíme je v rozpáleném oleji.
-
4
Podáváme horké, posypané nasekanou petrželkou.