Šunkové krokety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 100 g Šunka dušená
  • 150 ml Olej stolní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 7 polévková lžíce Strouhanka
  • 5 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 232 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 210.9 mg
  • Draslík 54.7 mg
  • Vláknina 1050.2 mg
  • Vitamín A 1050.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a lžíce mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem a vymícháme na hustý bešamel. Přidáme nastrouhaný sýr, osolíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Po vychladnutí přidáme žloutek, najemno nasekanou šunku a trochu strouhanky (aby těsto drželo pohromadě, asi 3 lžíce).

  • 3

    Ze směsi tvarujeme podlouhlé krokety. Obalíme je v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance a usmažíme je v rozpáleném oleji.

  • 4

    Podáváme horké, posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu