Špenátové řezy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 30 g
- Sodík 445 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 232.8 mg
- Draslík 1117.4 mg
- Vláknina 8557.2 mg
- Vitamín A 8557.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.5 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté špenátové listy uvaříme v osolené vodě. Žemli nakrájíme na plátky, pokropíme mlékem a vymačkáme.
-
2
Okapaný uvařený špenát a vymačkanou žemli umeleme na strojku, přidáme 50 g nahřátého másla, žloutky, nasekanou petrželku a drobně nakrájené maso. Nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Podle potřeby zahustíme trochou strouhanky.
-
3
Pokrm pečeme na pomaštěném, strouhankou posypaném plechu a po upečení krájíme na řezy.