Špenátové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Špenát listový čerstvý
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Vepřové maso pečené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Žemle tuková
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 445 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 232.8 mg
  • Draslík 1117.4 mg
  • Vláknina 8557.2 mg
  • Vitamín A 8557.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.5 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté špenátové listy uvaříme v osolené vodě. Žemli nakrájíme na plátky, pokropíme mlékem a vymačkáme.

  • 2

    Okapaný uvařený špenát a vymačkanou žemli umeleme na strojku, přidáme 50 g nahřátého másla, žloutky, nasekanou petrželku a drobně nakrájené maso. Nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Podle potřeby zahustíme trochou strouhanky.

  • 3

    Pokrm pečeme na pomaštěném, strouhankou posypaném plechu a po upečení krájíme na řezy.

Komentáře k receptu