Vařené fazolky s vejci a strouhankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 19 g
- Sodík 399 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 263.3 mg
- Draslík 514.8 mg
- Vláknina 11520 mg
- Vitamín A 11520 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné fazolky vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Po okapání je upravíme na talíře.
-
2
Část másla rozehřejeme a na zbylém másle osmažíme strouhanku. Fazolky pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme osmaženou strouhankou a uvařenými, jemně nastrouhanými vejci. Ihned podáváme.