Květák zapečený se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Květák
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 359 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 309.8 mg
  • Draslík 605.7 mg
  • Vláknina 7223.2 mg
  • Vitamín A 7223.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný květák vložíme do vařící osolené vody a uvaříme téměř do měkka. Po okapání jej rozebereme na růžičky, střed květáku nakrájíme na plátky.

  • 2

    Polovinu květáku urovnáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy, posypeme drobně nakrájenou šunkou a větší částí strouhaného sýra. Poklademe zbylým květákem, pokapeme rozehřátým máslem a prohřejeme v mírně vyhřáté troubě.

  • 3

    Po chvíli vše zalijeme mlékem, rozšlehaným s vejci a solí, dopečeme. Ke konci pečení pokrm posypeme zbylým nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu