Květák zapečený se šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 27 g
- Sodík 359 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 309.8 mg
- Draslík 605.7 mg
- Vláknina 7223.2 mg
- Vitamín A 7223.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 84.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný květák vložíme do vařící osolené vody a uvaříme téměř do měkka. Po okapání jej rozebereme na růžičky, střed květáku nakrájíme na plátky.
-
2
Polovinu květáku urovnáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy, posypeme drobně nakrájenou šunkou a větší částí strouhaného sýra. Poklademe zbylým květákem, pokapeme rozehřátým máslem a prohřejeme v mírně vyhřáté troubě.
-
3
Po chvíli vše zalijeme mlékem, rozšlehaným s vejci a solí, dopečeme. Ke konci pečení pokrm posypeme zbylým nastrouhaným sýrem.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.