Švýcarský pórkový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 100 g Smetana 12% (konzumní)
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Pórek
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 902 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 231 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 311.2 mg
  • Draslík 560.6 mg
  • Vláknina 14422.5 mg
  • Vitamín A 14422.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.4 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 74.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku osolíme, přidáme změklé máslo, jedno vejce, jeden žloutek a podle potřeby trochu studené vody. Zaděláme hladké těsto a necháme je 1 hodinu odpočinout. Potom jím vyložíme koláčovou formu a upečeme.

  • 2

    Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, krátce orestujeme na oleji a ochutíme solí a pepřem. Rozprostřeme jej na upečený korpus a zalijeme směsí smetany, zbylých vajec a nastrouhaného sýru. Posypeme tymiánem, nasekanou petrželkou a špetkou muškátového oříšku. Zapečeme dozlatova v rozpálené troubě.

Komentáře k receptu