Sumeček s broskvemi
Suroviny
- 600 g Pangasius - filety
- 30 g Mandle
- 400 g Kompot broskvový
- 60 g Sýr Ementál (Primátor)
- 80 g Šunka dušená
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.3 dl Olej stolní
- 4 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 27 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 459.2 mg
- Draslík 198.6 mg
- Vláknina 4496.3 mg
- Vitamín A 4496.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce sumečka osolíme, opepříme a na každou položíme plátek šunky, ementálu a čtvrtku vařeného vejce. Přeložíme, sepneme jehlou a svrchu ještě osolíme a opepříme. Porce zprudka opečeme na oleji.
-
2
Opečené kapsičky necháme na teplém místě. Do každé zapícháme na nudličky nakrájené pražené loupané mandle.
-
3
Podáváme s broskví, do jejíhož důlku po pecce dáme syrový žloutek, mírně osolený a pokapaný sherry.