Smažené zelené fazolky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 11 g
- Sodík 306 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 393.6 mg
- Draslík 569.8 mg
- Vláknina 10959.6 mg
- Vitamín A 10959.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky očistíme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Necháme je okapat.
-
2
Osm žloutků utřeme do pěny, přidáme nasekanou petrželku a podle chuti sůl. Z bílků ušleháme pevný sníh, který smícháme s utřenými žloutky.
-
3
Fazolky asi po šesti kusech obalíme v hladké mouce a připravených vejcích. Smažíme je v horkém oleji dorůžova.
-
4
Podáváme horké s chilli omáčkou.