Vejce s rajčatovým protlakem a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1.2 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 8 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 5 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 525.9 mg
  • Draslík 155.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tekuté máslo rozmícháme ve smetaně, přidáme na jemno nastrouhaný sýr, protlak a polovinu osolené směsi nalijeme do mělkého, lžící másla vymaštěného pekáče.

  • 2

    Vejce uvaříme natvrdo, nakrájíme na kolečka kráječem, položíme je na omáčku a přelijeme zbytkem směsi.

  • 3

    V troubě zapékáme zhruba 25 minut.

Komentáře k receptu