Vejce se smaženou žemlí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 0.7 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 494.9 mg
  • Draslík 155.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na tenké plátky nakrájíme žemle, pak ještě na tenké dlouhé nudličky velikosti zápalek. Osmahneme je dozlatova na másle a necháme okapat. Dáme je na nízkou zapékací mísu, zalijeme osolenými a rozkvedlanými vejci nastavenými 3 lžícemi vody a dáme upéct do trouby.

Komentáře k receptu