Krokety z ryb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 27 g
- Sodík 270 mg
- Bílkoviny 71 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 150 mg
- Draslík 145.2 mg
- Vláknina 4348.6 mg
- Vitamín A 4348.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Po částech zalijeme mlékem, osolíme a vymícháme dohusta. Necháme polovychladnout.
-
2
Následně do kaše přidáme žloutky, pepř, jemně nasekanou petrželovou nať a drobně nasekané rybí maso. V případě, že je směs řídká, zahustíme ji strouhanou houskou.
-
3
Prkénko posypeme prosátou strouhanou houskou. Na něm pak děláme ploché válečky (krokety), obalíme v rozšlehaných bílcích nastavených lžícemi vody či mléka a ve strouhané housce.
-
4
V horkém tuku krokety usmažíme a pokládáme na papírový ubrousek odkapat. Podáváme s dílky citrónu.
-
5
Jako přílohu podáváme bramborovou kaši nebo bramborový salát bez majonézy.