Artyčoky smažené ve vinném těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 124 g
- Tuky 5 g
- Sodík 1181 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 106 g
- Cholesterol 122.8 mg
- Draslík 3758.7 mg
- Vláknina 109588 mg
- Vitamín A 109588 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 117.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné artyčoky vložíme do osolené a mírně okyselené vařící vody, uvaříme do měkka.
-
2
Z vajec, oleje, vína, mouky a soli připravíme středně husté těstíčko. Okapané artyčoky do něj namočíme, ihned vložíme do rozehřátého oleje a smažíme po všech stranách do růžova.