Polévka Tourin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sádlo škvařené
  • 4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 361 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 409.7 mg
  • Draslík 436.3 mg
  • Vláknina 3487.8 mg
  • Vitamín A 3487.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané cibule nakrájíme na kolečka a osmahneme na sádle tak, aby zůstaly sklovité. Zalijeme je vodou, osolíme, opepříme a několik minut povaříme.

  • 2

    V šálku vývaru rozmícháme žloutky, kterými polévku zahustíme.

  • 3

    Hotovou polévku naléváme na krajíčky tvrdého bílého chleba (veky).

Komentáře k receptu