Rajčatový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 22 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 269.3 mg
- Draslík 117.8 mg
- Vláknina 929.3 mg
- Vitamín A 929.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, najemno nakrájenou cibuli osmahneme na másle dozlatova, zalijeme vývarem a necháme zhoustnout. Vychladíme a poté přimícháme žloutky, citronovou šťávu, rajčatový protlak, pepř a sůl.
-
2
Z bílků ušleháme sníh, zlehka jej vmícháme do směsi a ve vodní lázni v troubě zapékáme asi 30 minut.
-
3
Podáváme teplé.