Pečená tykev s houbovou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 19 g
- Sodík 155 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 263.3 mg
- Draslík 678.2 mg
- Vláknina 8873.8 mg
- Vitamín A 8873.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou tykev dáme do vymaštěného kastrolu, přikryjeme alobalem a pečeme asi 45 minut v mírně vyhřáté troubě doměkka.
-
2
Spařenou a propláchnutou rýži zalijeme 3dl vody, přidáme kousek másla a dusíme doměkka.
-
3
Na zbylém másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku a houby nakrájené na kousky. Dusíme doměkka.
-
4
Měkkou rýži promícháme s hříbkovou směsí, nakrájenými uvařenými vejci, kořením a petrželkou.
-
5
Z upečené tykve seřízneme konec, semena vydlabeme a tykev naplníme připravenou náplní.
-
6
Podáváme s vařenými bramborami a pečenými rajčaty.