Gratinovaný chřest po vlámsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 40 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 194.4 mg
- Draslík 122.2 mg
- Vláknina 865.6 mg
- Vitamín A 865.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý chřest uvaříme v osolené vodě a necháme okapat. Vložíme jej do máslem vymazané zapékací mísy.
-
2
Připravíme omáčku z měkkého másla smíchaného se smetanou, estragonem, petrželkou a nakrájenými, natvrdo uvařenými vejci. Osolíme a opepříme.
-
3
Chřest zalijeme omáčkou, posypeme strouhankou smíchanou s nastrouhaným sýrem a v horké troubě zapečeme dozlatova.
-
4
Podáváme k rybám a pokrmům z masa.