Bramborové noky odpalované
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 10 g
- Sodík 611 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 131.7 mg
- Draslík 285.6 mg
- Vláknina 4260.6 mg
- Vitamín A 4260.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vařící osolené vody s máslem zavaříme mouku, odstavíme z ohně a mícháme dohusta. Znovu dáme na oheň a mícháme, až se těsto nechytá vařečky.
-
2
Po vychladnutí zamícháme do těsta po troškách rozkvedlané vejce, uvařené, nastrouhané a vychladlé brambory a špetku květu.
-
3
Z těsta vykrajujeme malé noky, dáme je na pomaštěný plech a upečeme v horké troubě.