Zadělávaná dýně
Suroviny
- 200 g Zakysaná smetana
- 600 g Dýně
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Muškátový květ
- 0.75 hrnek Mléko polotučné
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 30 g
- Sodík 181 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 296.6 mg
- Draslík 673 mg
- Vláknina 1713.8 mg
- Vitamín A 1713.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou dýni podélně rozkrojíme a zbavíme semen. Nastrouháme ji nahrubo a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
-
2
Do rozehřátého másla vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji mlékem, rozmícháme a povaříme asi 5 minut.
-
3
Potom přidáme podušenou dými, sůl, špetku květu, smetanu a kopr. Necháme přejít varem. Nakonec přilijeme trochu citronové šťávy.
-
4
Na talíři přelijeme zadělávanou dýní vejce uvařená natvrdo.