Mozečkové křupky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sádlo škvařené
  • 80 g Strouhanka
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Křen
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Žemle tuková
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Hovězí mozek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 734 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 2416.5 mg
  • Draslík 292.4 mg
  • Vláknina 1461.8 mg
  • Vitamín A 1461.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme očištěný a spařený mozeček, osolíme, opepříme, přidáme vejce a vše podusíme.

  • 2

    Žemle nakrájené na plátky potřeme vychladlou směsí, vždy dvě spojíme potřenou stranou k sobě a namočíme do rozšlehaného vejce a obalíme ve strouhance. Na rozpáleném sádle smažíme dozlatova.

  • 3

    Podáváme horké s nastrouhaným křenem a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu