Třešňový pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 210 g Mouka polohrubá
  • 120 g Cukr moučkový
  • 500 ml Kompot třešňový
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1011 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 159.2 mg
  • Draslík 396.8 mg
  • Vláknina 9667 mg
  • Vitamín A 9667 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo s cukrem a vejci utřeme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, sůl a nakonec zlehka vmícháme mleté oříšky a mléko.

  • 2

    Část těsta nalijeme do formy vymazané máslem, poklademe vypeckovanými třešněmi a nalijeme zbylé těsto. Formu uzavřeme pokličkou (nebo přikryjeme papírem potřeným máslem) a vaříme v páře asi 1 hodinu.

  • 3

    Po vychladnutí vyklopíme pudink na mísu a povrch ozdobíme třešněmi.

Komentáře k receptu