Třešňový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1011 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 39 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 93 g
- Cholesterol 159.2 mg
- Draslík 396.8 mg
- Vláknina 9667 mg
- Vitamín A 9667 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo s cukrem a vejci utřeme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, sůl a nakonec zlehka vmícháme mleté oříšky a mléko.
-
2
Část těsta nalijeme do formy vymazané máslem, poklademe vypeckovanými třešněmi a nalijeme zbylé těsto. Formu uzavřeme pokličkou (nebo přikryjeme papírem potřeným máslem) a vaříme v páře asi 1 hodinu.
-
3
Po vychladnutí vyklopíme pudink na mísu a povrch ozdobíme třešněmi.