Dort ořechovo - tvarohový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Ořechy lískové
  • 100 g Tvaroh jemný
  • 80 g Cukr krupice
  • 40 g Cukr moučkový
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 4 polévková lžíce Marmeláda meruňková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 166.3 mg
  • Draslík 109 mg
  • Vláknina 2360 mg
  • Vitamín A 2360 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme žloutky a tvaroh. Bílky ušleháme, po lžičkách přidáváme krupicový cukr a hotový sníh lehce vmícháme do těsta. Nakonec přidáme mouku s nastrouhanými lískovými oříšky. Vše promícháme.

  • 2

    Vymaštěnou a moukou vysypanou formu na srnčí hřbet naplníme těstem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut. Dort vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

  • 3

    Povrch dortu potřeme meruňkovou marmeládou a posypeme nastrouhanými lískovými oříšky. Pocukrujeme moučkovým cukrem a nakrájíme na řezy.

Komentáře k receptu