Vaječné noky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 514 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 24 g
- Sodík 255 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 215.6 mg
- Draslík 60.7 mg
- Vláknina 4776.3 mg
- Vitamín A 4776.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku a 1 vejce rozkvedláme v mléce, osolíme, přilijeme rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto. Lžící vykrajujeme noky a pomalu je vaříme v dostatečném množství osolené vody.
-
2
Uvařené noky scedíme, na pánvi zpěníme máslo, vsypeme noky, osolíme a okořeníme muškátem. Opečeme mírně dokřupava.
-
3
Rozkvedláme 2 vejce s kyselou smetanou, přelijeme noky, promícháme a opečeme dozlatova.
-
4
Pokrm posypeme jemně nasekanou petrželkou. Podáváme se zeleným salátem.