Jehněčí zadělávané
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Žampiony čerstvé
- 600 g Jehněčí plec
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 ks Celer bulvový
- 0.5 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Petržel - nať
- 4 ks Hřebíček
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 1 špetka Muškátový květ
- 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 112 g
- Sodík 341 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 210.9 mg
- Draslík 560.1 mg
- Vláknina 5318.8 mg
- Vitamín A 5318.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme, zalijeme vodou a přidáme sůl, cibuli protknutou hřebíčky, očištěnou celou karotku, celer a svazek bylinek. Vše uvaříme doměkka. Vývar ocedíme, zeleninu nakrájíme a bylinky s cibulí odstraníme.
-
2
Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vývarem a krátce povaříme. Přidáme citronovou šťávu a muškátový květ, vložíme uvařené maso, zaleninu a čtvrtky žampionů podušených na másle. Necháme přejít varem.
-
3
Nakonec přilijeme smetanu s rozšlehaným žloutkem. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
-
4
Podáváme s rýží.